Vandbaseret imprægneringsvæske til træ

Brandimprægnering af træ med fokus på bæredygtighed og genanvendelighed

Brandimprægnering af træ og andre materialer

Når man taler om brandimprægnering af fx. træ stiller EU en række krav til de midler, der anvendes til imprægnering – alle disse krav opfylder Firestop produkterne.

Firestop har udviklet flere produkter til imprægnering, som alle har det til fælles at de ikke indeholder giftige stoffer som er anmeldelsespligtige. Produketerne er grønne produkter, som kan anvendes til projekter, hvor bæredygtighed og genanvendelighed er vigtigt.

Firestop produkter til brandimprægnering

Firestop 11

Anvendes til brandimprægnering af træ.

Firestop 22

Bruges til imprægnering af andre sugende materialer som fx. træfibre, papir, læder, uld og tekstiler.

Firestop 22 bruges også til effektiv brandslukning generelt og skovbrande – da effekten af Firestop er en køling på 10 gange højere end vand. Denne effekt opnås med tilsætning af 5 % Firestop i slukningsvandet.

Firestop 33

Anvendes til i materialer, hvor der ikke kan anvendes vand. Det kan være produkter, der i fremstillingsprocessen skal opvarmes for at smelte fx. plast, isolering og lignende.

Bestil mere information om Firestop

Vi sender dig mere information om vores produkter og du får et indtryk af de muligheder, der er med anvendelse

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev?
  Ja tak

  All information kept confidential according to GDPR.

  Vandbaseret imprægneringsvæske til træ

  Firestop er en vandbaseret væske, der udmærker sig ved ikke at indeholde et eneste anmeldelsespligtigt kemikalie og kan anvendes både ude og inde.

  Firestop er udviklet specielt til brandimprægnering af træ, men kan også imprægnere tekstiler, læder, papir, uld, museumsgenstande m.v. og beskytte mod brand.

  Når Firestop anvendes på træ, fungerer midlet både som brandimprægnering og som træbeskyttelse – man får hermed to funktioner i et produkt.

  Firestop stiller ikke specielle krav til befæstelse som fx. søm, skruer eller beslag og er PH-neutral.

  Firestop kan påføres alle sugende materialer og funktionaliteten er veldokumenteret fra flere industrier, som i dag anvender midlet. Firestop tilgodeser ønsket om anvendelse af genoprettelige materialer (træ) samt bæredygtighed og genanvendelighed.

  Andre ikke-sugende materialer kan også brandbeskyttes og der anvendes her enten Firestop 22 eller Firestop 33.

  Brandsikring og vedligehold af træ med Firestop

  De danske krav til brandimprægnering af træ er måske de skrappeste i  verden overhovedet!

  Der stilles nemlig ikke kun krav til brandmodstand, men også til materialet. EU har også en række krav til de midler, der anvendes til imprægnering – alle disse krav opfylder Firestop.

  Forebyggende brandbeskyttelse er afgørende, når der opføres bygninger. Jo flere mennesker, der anvender bygningen, jo større er risikoen og nødvendigheden af effektiv brandbeskyttelse.

  Når der er tale om specifikke industrier, vil der altid være en testperiode, hvor vores udviklere i samarbejde med kunden tager sig af at sammensætte produktet, så det kan testes af i den givne produktion eller opgave.

  Firestop er nem at anvende og kan benyttes på alle former for materialer. Det sviner ikke, da det er et 100 % organisk produkt.

  Produktet er lugtfri og misfarver ikke det behandlede område.

  Patentanmeldt og godkendt af DBI

  Firestop er patentanmeldt og testet og godkendt af DBI op opfylder de danske krav med bred margin – både til brandmodstand og til materialet (DS/INSTA 412 og ISO 5657:1997). Det betyder, at træet ved imprægnering ændres fra et kl. B-materiale til et kl. A-materiale og derfor kan anvendes på steder i byggeriet, hvor det ikke tidligere var muligt af lovgivningsmæssige årsager at anvende træ.

  Se brandtest af behandlet pap og papir her:
  Pap/papir

  Se brandtest af fiberdug:
  Fiberdug

  Se brandtest af træ behandlet med Firestop brandmaling:
  Test af Firestop brandmaling