Vandbaseret brandimprægnering til træ og andre materialer

Fokus på bæredygtighed og genanvendelighed

Når man taler om brandimprægnering stiller EU en række krav til de midler, der anvendes til imprægnering – alle disse krav opfylder Firestop.

Firestop har udviklet flere produkter til imprægnering, som alle har det til fælles at de ikke indeholder giftige stoffer som er anmeldelsespligtige. Produkterne er miljøvenlige og kan anvendes til projekter, hvor bæredygtighed og genanvendelighed er vigtigt.

Træ skal ikke kun bruges til bygningsfacader, men også i selve konstruktionen.

Vi skal tilbage til de gamle dyder med at bygge med træ og genanvendelige materialer – dermed sundere byggerier. Firestop er med på denne rejse og bidrager med miljørigtig brandimprægnering af træ.

brandsikring

Vandbaseret imprægneringsvæske til træ

Firestop er en vandbaseret væske, der både kan anvendes ude og inde.

Firestop er udviklet til brandimprægnering af træ, men anvendelsesmulighederne er mange og vi imprægnerer i dag plast, tekstiler, læder, papir, uld etc.

Når Firestop anvendes på træ, fungerer midlet både som brandimprægnering og som træbeskyttelse – man får hermed to funktioner i et produkt.

Firestop stiller ikke specielle krav til befæstelse som søm, skruer eller beslag og er PH-neutral.

Firestop kan påføres alle sugende materialer og funktionaliteten er veldokumenteret fra flere industrier, som i dag anvender midlet. Firestop tilgodeser ønsket om anvendelse af genoprettelige materialer samt bæredygtighed og genanvendelighed.

Bestil information om Firestop

Vi sender dig mere information om vores produkter og kontakter dig

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev?
  Ja tak

  All information kept confidential according to GDPR.

  Brandsikring og vedligehold af træ med Firestop

  De danske krav til brandimprægnering af træ er måske de skrappeste i  verden overhovedet!

  Der stilles nemlig ikke kun krav til brandmodstand, men også til materialet. EU har også en række krav til de midler, der anvendes til imprægnering – alle disse krav opfylder Firestop.

  Forebyggende brandbeskyttelse er afgørende, når der opføres bygninger. Jo flere mennesker, der anvender bygningen, jo større er risikoen og nødvendigheden af effektiv brandbeskyttelse.

  Når der er tale om specifikke industrier, vil der altid være en testperiode, hvor vores udviklere i samarbejde med kunden tager sig af at sammensætte produktet, så det kan testes af i den givne produktion eller opgave.

  Firestop er nem at anvende og kan benyttes på alle former for materialer. Det sviner ikke, da det er et 100 % organisk produkt.

  Produktet er lugtfri og misfarver ikke det behandlede område.

  Patent og test udført af DBI

  Firestop har patent og produktet er testet af DBI. Firestop opfylder de danske krav med bred margin – både til brandmodstand og til materialet (DS/INSTA 412 og ISO 5657:1997). Det betyder, at træet ved imprægnering ændres fra et kl. B-materiale til et kl. A-materiale og derfor kan anvendes på steder i byggeriet, hvor det ikke tidligere var muligt af lovgivningsmæssige årsager at anvende træ.

  Se brandtest af behandlet pap og papir her:
  Pap/papir

  Se brandtest af fiberdug:
  Fiberdug

  Se brandtest af træ behandlet med Firestop brandmaling:
  Test af Firestop brandmaling